سامانه خدمات آنلاین لجستیک بندری توسط شرکت رهیاب رایانه گستر رونمایی شد.
شرکت دانش بنیان رهیاب رایانه گستر، در راستای راهبردهای خود به منظور توسعه سامانه های مدرن لجستیک بندری، در پنجمین نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته از سامانه خدمات آنلاین لجستیک بندری رونمایی کرد. این سامانه که در حال حاضر اولین و تنها سامانه خدمات آنلاین و غیرحضوری در حوزه خدمات بندری است و در واقع، بخشی از طرح جامع سامانه لجستیک بندری محسوب میشود.
سامانه خدمات آنلاین کنسول میتواند خدمات مناسبی به صاحبان کالا و ترمینالهای کانتینری به عنوان ذینفعان اصلی ارائه کند و باعث افزایش رضایت مشتریان، کاهش هزینه های ارائه خدمات، و سهولت دسترسی به خدمات بندری گردد. در این مراسم، آقای مهندس ضیاء ظریفی مدیر عامل شرکت رهیاب رایانه گستر و خانم مهندس نیلوفر قائم مقامی عضو هیات مدیره و معاون سامانه های لجستیکی این شرکت، با ارائه توضیحاتی این سامانه را به مهندس رستم قاسمی وزیر راه و مهندس صفائی مدیر کل سازمان بنادر و دریانوردی معرفی کردند.
نیلوفر قائم مقامی درباره این سامانه چنین توضیح داد: «سامانه خدمات آنلاین لجستیک بخشی از طرح جامع لجستیک بندری است که با هدف تکریم ارباب رجوع و به منظور بهبود و ارتقای کیفی خدمات، با ارائه خدمات غیرحضوری به صاحبان کالا طراحی و پیاده سازی شده است.»
قائممقامی در ادامه نیز گفت: «این سامانه موجب کوتاه شدن فرایندها، به حداقل رساندن مصرف کاغذ و سرعت بخشیدن به کار و مهمتر از همه کاهش هزینههای مرتبط میشود و در کلیه بنادر کشور قابل استفاده خواهد بود.» ایشان همچنین اظهار کردند بخشهای دیگر از طرح جامع لجستیک بندری نیز به تدریج و پس از دریافت تاییدیه نهادها و ارگانهای مربوطه مثل سازمان بنادر و دریانوردی رونمایی و راهاندازی خواهد شد.
مدیران شرکت تایدواتر خاور میانه در پایان از وزیر و معاونانش خواستار حمایت و پشتیبانی در راستای تولید این سامانه شدند تا به بهترین شکل عملیاتی و اجرایی شود و به هدف خود برسد.
در قانون برنامه ششم توسعه، احکام متعددی در زمینه توسعه فاوا به ویژه در حوزه دولت الکترونیک و حفظ یکپارچگی شبکه ملی اطلاعات، الکترونیکی کردن تمام فرآیندها و خدمات، قابلیت الکترونیکی و تکمیل بانکهای اطلاعاتی و همچنین توسعه استقرار خزانهداری الکترونیکی و اصالت بخشیدن به اسناد الکترونیکی صادر شده است. ماده ۶۸ قانون برنامه ششم مشتمل بر ۱۰ بند بهطور خاص در حوزه کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات به مواردی پرداخته است که به توسعه دولت الکترونیک و هرچه بیشتر الکترونیکی شدن فرآیندهای سنتی کمک میکند. در این برنامه دولت مکلف شده تمهیدات لازم برای کاهش حداقل ۵/ ۱۲ درصد سالانه از مراجعه حضوری به دستگاههای اجرایی و دستیابی به حداقل ۵/ ۷ درصد رشد سالانه الکترونیکی کردن معاملات و تجارت کالا و خدمات کشور و ۱۰ برابر کردن محتوای مناسب دیجیتال را فراهم کند. بر این اساس، می توان ادعا نمود که این اقدام شرکت رهیاب رایانه گستر، میتواند اقدامی موثر در راستای کاهش مراجعه حضوری به دستگاههای اجرایی و دستیابی به اهداف تعیین شده در قانون برنامه ششم توسعه در حوزه دولت الکترونیکی نیز باشد.